NEYROʻRAQAMLI SIVILIZATSIYA SHAROITIDA MILLIY TARBIYA ORQALI YOSHLARDA KOGNITIV MAFKURAVIY REZISTENTLIKNI RIVOJLANTIRISH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
: neyroraqamli sivilizatsiya sharoitida yoshlar ongiga kuchli axborot oqimi, raqamli texnologiyalar va global mafkuraviy ta’sirlar kuchayib borayotgan bir davrda milliy tarbiyaning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi — milliy qadriyatlar, an’analar va ma’naviy meros asosida yoshlarda kognitiv-mafkuraviy rezistentlikni shakllantirishning samarali mexanizmlarini aniqlashdan iborat
Keywords: soʻzlar: kognitiv rezistentlik, mafkuraviy immunitet, axborot xavfsizligi, raqamli madaniyat, tanqidiy fikrlash ko‘nikmalari, yoshlar ijtimoiylashuvi.