RAQOBATDOSH KADRLAR TAYYORLASHDA PSIXIK SALOMATLIKNI MUSTAHKAMLASHGA QARATILGAN YONDASHUVLAR (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada globallashuv sharoitida ta’lim tizimida yuqori malakali kadrlarni tayyorlash jarayonining muhim tarkibiy omili sifatida psixik salomatlikni ta’minlash masalalari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Zamonaviy jamiyatda axborot texnologiyalarining jadal rivojlanishi, ijtimoiy-iqtisodiy o‘zgarishlar va raqobat muhitining kuchayishi ta’lim oluvchilarning psixologik barqarorligiga alohida e’tibor qaratishni talab etiladi. Shu nuqtai nazardan maqolada talaba-yoshlarning psixik salomatligini saqlash va mustahkamlash, stressga chidamlilik, emotsional barqarorlik hamda ijtimoiy moslashuv ko‘nikmalarini shakllantirishning pedagogik va psixologik jihatlari yoritib beriladi.
Keywords: globallashuv, ta’lim tizimi, yuqori malakali kadrlar, psixik salomatlik, psixologik barqarorlik, stressga chidamlilik, emotsional barqarorlik, ijtimoiy moslashuv, pedagogik yondashuvlar, psixologik qo‘llab-quvvatlash