GLOBALLASHUV SHAROITIDA BOLALAR PSIXIK SALOMATLIGINI MUSTAHKAMLASHDA INNOVATSION YONDASHUV SIFATIDA MUSIQA TERAPIYASINING PSIXOLOGIK HIMOYA MEXANIZMLARIGA TA’SIRI. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maktabgacha yoshdagi bolalarda musiqa terapiyasi psixologik himoya mexanizmlarini rivojlantirish, stressni kamaytirish va emotsional barqarorlikni oshirishda samarali vosita hisoblanadi. Ota-ona bilan birgalikda musiqiy faoliyat bolalarning ruhiy barqarorligini mustahkamlashga yordam beradi. Tezis musiqa terapiyasining pedagogik va amaliy ahamiyatini oila psixologiyasi kontekstida yoritadi.
Keywords: Maktabgacha yosh, Psixologik himoya mexanizmlari, Musiqa terapiyasi, Emotsional barqarorlik, Oila psixologiyasi, Stressni kamaytirish, Ijtimoiy moslashuv.