OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA TALABALARNI PSIXOLOGIK XAVFSIZLIGINI TA’MINLASHNING DOLZARB MASALALARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu tezis oliy ta’lim muassasalarida talabalar psixologik xavfsizligini ta’minlashning dolzarb masalalarini o‘rganadi. Tadqiqotda talabalar stress omillari, adaptatsiya jarayonlari va ularning ruhiy salomatligini qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha pedagogik va psixologik choralar tahlil qilinadi [1]. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, universitetlarda psixologik xavfsizlikni mustahkamlash, qo‘llab-quvvatlovchi muhit yaratish va stressni kamaytiruvchi dasturlarni joriy etish talabalar ruhiy salomatligi va o‘quv faoliyatini yaxshilashga xizmat qiladi .
Keywords: talabalar psixologik xavfsizligi, oliy ta’lim, stress, adaptatsiya, ruhiy salomatlik, pedagogik qo‘llab-quvvatlash