GLOBALLASHUV SHAROITIDA HARBIY XIZMATCHILAR OILALARIDA AYOLLARNING IJTIMOIY MOSLASHUVI VA PSIXIK SALOMATLIGINI TA’MINLASHNING ZAMONAVIY PSIXOLOGIK YONDASHUVLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada globallashuv sharoitida harbiy xizmatchilar oilalarida yashovchi ayollarning ijtimoiy moslashuvi va psixik salomatligini ta’minlash masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida ayollarning ijtimoiy muhitga moslashish jarayonida yuzaga keladigan psixologik omillar, stress holatlari hamda emotsional barqarorlik masalalari o‘rganildi. Shuningdek, zamonaviy psixologik yondashuvlar, jumladan psixologik maslahat, treninglar va ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash tizimining ahamiyati tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, sog‘lom oilaviy muhit va psixologik yordam ayollarning psixik salomatligini mustahkamlashda muhim rol o‘ynaydi.
Keywords: : globallashuv, ijtimoiy moslashuv, psixik salomatlik, harbiy oila, psixologik yordam, stress.