GLOBALLASHUV DAVRIDA PROFESSIONAL KADRLAR TAYYORLASHDA PSIXOLOGIK BARQARORLIKNI RIVOJLANTIRISHNING INNOVATSION USULLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada globallashuv jarayonlarining oliy ta’lim va kadrlar tayyorlash tizimiga ta’siri, talaba-yoshlarning intellektual salohiyatini oshirish bilan bir qatorda ularning psixik salomatligini muhofaza qilish masalalari yoritilgan. Maqolada kadrlar tayyorlashda innovatsion psixologik texnologiyalar, raqamli psixogigiyena va emotsional intellektni rivojlantirishning ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, bo‘lajak mutaxassislarda stressga chidamlilikni shakllantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.
Keywords: Globallashuv, psixik salomatlik, innovatsion yondashuv, yuqori malakali kadrlar, emotsional intellekt, stress menejmenti, raqamli psixologiya, kognitiv rivojlanish.