AXBOROT TAHDIDLARI DAVRIDA OILAVIY QADRIYATLARNI SAQLASH VA MUSTAHKAMLASH STRATEGIYALARI. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada axborot tahdidlari sharoitida oilaviy qadriyatlarning mohiyati, ularning bugungi kundagi holati hamda ularni saqlash va mustahkamlashga qaratilgan strategiyalar nazariy jihatdan tahlil qilindi. Axborot makoni shiddat bilan kengayib borayotgan bir davrda oila institutiga ko‘rsatilayotgan salbiy ta’sirlar o‘rganildi, an’anaviy qadriyatlar bilan zamonaviy axborot oqimlari o‘rtasidagi ziddiyat masalalari ko‘rib chiqildi. Oilaviy qadriyatlarning ijtimoiy barqarorlikdagi o‘rni asoslab berildi hamda ularni saqlashga xizmat qiluvchi tarbiyaviy, ma’naviy va ijtimoiy mexanizmlar izchil bayon qilindi. Maqolada axborot muhitining oila tarbiyasiga ta’siri milliy va umuminsoniy qadriyatlar nuqtayi nazaridan baholandi.
Keywords: oilaviy qadriyatlar, axborot tahdidi, ma’naviy tarbiya, ijtimoiy barqarorlik, raqamli muhit, axborot makoni, oila instituti, an’anaviy qadriyatlar.