GLOBALLASHUV DAVRIDA RAQOBATBARDOSH KADRLAR TAYYORLASH TIZIMIDA PSIXIK SALOMATLIKNI TA’MINLASHNING ZAMONAVIY VA INNOVATSION YONDASHUVLARI. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
. Mazkur maqolada globallashuv jarayonining ta’lim tizimiga ko‘rsatayotgan ta’siri hamda raqobatbardosh, yuqori malakali kadrlarni tayyorlash jarayonida psixik salomatlikni ta’minlash masalalari tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim muhitida talaba va mutaxassislarning psixologik barqarorligi, stressga chidamliligi hamda ijtimoiy-psixologik moslashuv darajasini oshirish muhim omil sifatida qaraladi. Tadqiqotda psixik salomatlikni qo‘llab-quvvatlashning innovatsion yondashuvlari, jumladan, psixologik treninglar, raqamli psixologik xizmatlar, individual rivojlanish dasturlari hamda pedagogik-psixologik qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari yoritilgan. Shuningdek, globallashuv sharoitida ta’lim jarayonida sog‘lom psixologik muhitni shakllantirish, shaxsning intellektual va emotsional rivojlanishini ta’minlash orqali raqobatbardosh kadrlar tayyorlash samaradorligini oshirish yo‘llari asoslab beriladi.
Keywords: globallashuv, raqobatbardosh kadrlar, psixik salomatlik, innovatsion yondashuvlar, ta’lim tizimi, psixologik barqarorlik, pedagogik-psixologik qo‘llab-quvvatlash, stressga chidamlilik, shaxs rivoji