“GLOBALLASHUV SHAROITIDA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA XAVOTIRLANISHNI KAMAYTIRISHDA MUSIQA TERAPIYASINING OILA PSIXOLOGIYASI BILAN BOG‘LIQLIGI VA PSIXIK SALOMATLIKNI TA’MINLASHDAGI INNOVATSION YONDASHUVLAR.” (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu tezisda maktabgacha yoshdagi bolalarda xavotirlanishni kamaytirishda musiqa terapiyasining oila psixologiyasi bilan bog‘liqligi ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqotda bolalarning psixo-emotsional holati, oilaviy muhit va musiqa terapiyasi metodlari o‘rganilib, ularning o‘zaro ta’siri, xavotirlanishni kamaytirishdagi samaradorligi ko‘rsatib beriladi.
Keywords: Maktabgacha yosh, xavotirlanish, musiqa terapiyasi, oila psixologiyasi, emotsional barqarorlik.