KASBIY YO‘NALTIRISH JARAYONIDA O‘QUVCHILARNING INDIVIDUAL-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARINI HISOBGA OLISH. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada ta’lim jarayonida o‘quvchi-yoshlarni kasbga yo‘naltirish masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, kasb tanlash jarayonining psixologik jihatlari hamda o‘quvchilarni kasbga yo‘naltirishda ularning yosh davrlariga xos xususiyatlarni hisobga olish zarurligi yoritib berilgan.
Keywords: ta’lim jarayoni, kasbga yo‘naltirish, kasbiy targ‘ibot, ehtiyoj, kasb tanlash