O‘SPIRINLAR HAYOTIDA HIS-TUYG‘ULARNI BOSHQARISHNING AHAMIYATI. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
. Ushbu maqolada o‘spirinlik davrida hissiy intellektning psixologik moslashuv, o‘quv motivatsiyasi va ijtimoiy munosabatlar barqarorligidagi roli tahlil qilinadi. Maqolada  ma‘lumotlar nazariy tahlil va taqqoslashga tayanilib izohlangan..
Keywords: hissiy intellekt, o‘spirinlik, emotsiyani boshqarish, o‘zini anglash, empatiya, ijtimoiy moslashuv, maktab muhiti