MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARINING BULAJAGI O‘QITUVCHILARINING SHAXSIY VA KASBIY FIZIKATLARINI SHAKLLANTIRISH METODOLOGIYASINI TAKOMILLASHTIRISH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada kelajakdagi maktabgacha ta'lim o'qituvchilarining shaxsiy va kasbiy fazilatlarini rivojlantirish metodologiyasini takomillashtirish masalalari ko'rib chiqiladi. Unda o'qituvchilarning kasbiy yo'nalishi, kommunikativ va axloqiy fazilatlarining ahamiyati, shuningdek, maktabgacha ta'lim mutaxassislarini tayyorlashda kompetentsiyaga asoslangan, faoliyatga asoslangan va o'quvchiga yo'naltirilgan yondashuvlarning roli o'rganiladi.
Keywords: maktabgacha ta'lim, o'qituvchi, professional fazilatlar, shaxsiy fazilatlar, o'qitish metodologiyasi, kompetensiyaga asoslangan yondashuv, faoliyatga asoslangan yondashuv, talabaga yo'naltirilgan yondashuv, pedagogik faoliyat, professional tayyorgarlik, muloqot qobiliyatlari, pedagogik kompetensiya, shaxsiy rivojlanish.