KICHIK MAKTAB YOSHI DAVRIDAGI O’QUVCHILARNING KOGNITIV JARAYONLARIGA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR TA’SIRINING NEYROPSIXOLOGIK TAHLILI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Kichik maktab yoshi  kognitiv jarayonlar  jadal rivojlanuvchi  davr hisoblanib, ayni vaqtda zamonaviy raqamli texnologiyalar yordamida nerv markazlari funksiyasining izchil takomillashuviga erishish, natijada esa o’quvchilarda o’zlashtirish ko’rsatkichlarini oshirish imkoniyati mavjud. Quyida kichik maktab yoshi davridagi o’quvchilar  kognitiv xususiyatlariga raqamli tizmlarning ta’siri neyropsixologik nuqtai nazardan tahlil qilingan.
Keywords: neyropsixologiya, raqamli texnologiyalar, psixogigiyena, sun’iy intellekt, kognitiv jarayonlar