GLOBALLASHUV SHAROITIDA TALABALAR O‘QUV FAOLIYATIDA STRESSGA BARDOSHLILIKNI SHAKLLANTIRISH VA PSIXIK SALOMATLIKNI TA’MINLASHNING INNOVATSION PSIXOLOGIK YONDASHUVLARI. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu moqolada globallashuv sharoitida talabalar o‘quv faoliyatida yuzaga keladigan psixologik zo‘riqishlar, stress omillari hamda ularning psixik salomatligiga ta’sirini ilmiy jihatdan tahlil qilish, talabalarning stressga bardoshliligini shakllantirish, ularning psixik salomatligini saqlash va mustahkamlashda qo‘llaniladigan innovatsion psixologik yondashuvlarning nazariy asoslari yoritib berilgan.
Keywords: globallashuv, o‘quv faoliyati, stressga bardoshlilik, psixik salomatlik, innovatsion psixologik yondashuvlar, psixologik barqarorlik, akademik stress, psixologik qo‘llab-quvvatlash, ta’lim jarayoni, psixologik treninglar, moslashuv jarayoni.