TALABALARDA MILLIY TARBIYA VА AXLOQIY IMMUNITET TUSHUNСHАLАRINI RIVОJLАNTIRISHNING MILLIY-TАRIХIY KОNTЕKSTUАL JIHАTLАRI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqolada  ta’lim-tarbiyaning  barcha  ta’lim  bosqichlarida uzviyligini  ta’minlash,  bu  borada  oila  va  mahallaning  o‘rni  masalalalari muhokama  qilingan.  Ushbu  uzviylik  tizimining  ayrim  jihatlari  tahlil  qilinib, yanada  takomillashtirish  yuzasidan  fikr-mulohaza  hamda  takliflar  bildirib o‘tilgan.  Bunda  umuminsoniy  qadriyatlarni  rivojlantirish  masalasiga  alohida urg‘u qaratilgan. Milliy va xorijiy olimlar, adiblar asarlaridan misollar, fikrlar keltirilgan.
Keywords: Yangi O‘zbekiston, maktabgacha ta’lim, maktab ta’limi, oliy ta’lim, universitet, gumanizm