BO‘LAJAK MUTAXASSISLARDA KOUCHING KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY DIDAKTIK MAZMUNI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak   mutaxassislarda kouching kompetensiyasini rivojlantirishning  zamonaviy didaktik mazmuni yoritilgan. Pedagogika va psixologiya, pedagogika mutaxassisligi bo‘yicha taxsil olayotgan magistrlarda bugungi kunda talab qilinayotgan kouching kompitensiyasini rivojlantirishga oid tadqiqotlarni natijalari yoritilgan. Ushbu yo‘nalishda o‘qitilayotgan “Shaxs psixologiyasi va kouching” moduli 2 kurs 3-4 semestrda o‘qitiladi. Ushbu modul o‘qitilmasdan oldigi va kurs o‘qitilgandan keyingi statistik ma’lumotlar  oltita mezonlar asosida tajriba va nazorat guruhlarida taqqoslanib natijalari berilgan.
Keywords: oliy ta’lim, kouch texnologiyalari, shaxsiy rivojlanish, interaktiv usullar, motivatsiya, ta’lim sifati, dars, kouching.