QIZLARNI OILAVIY HAYOT HAQIDAGI TASSAVURLARI VA ETNIK STEREOTIPLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada oila tushunchasi va uning milliy-psixologik nuqtai nazardan o‘zbek hamda qirg‘iz qizlari tasavvurida ifodalanishi masalalari nazariy jihatdan asoslangan. Shuningdek oilaviy qadriyatlarning etnopsixologik xususiyatlarini aniqlash maqsadida o‘tkazilgan ijtimoiy-psixologik so‘rovnoma natijalari tahlil qilingan.
Keywords: Jinsiy va huquqiy etuklik, fiziologik etuklik, oila-nikox muno¬sabat¬lari, oilada tarbiya, oilaviy qadriyatlar, oilada halollik, oilada munosabat.