“ИЖТИМОИЙ МУАММО”, “ИЖТИМОИЙ ҲИМОЯ”, “ИЖТИМОИЙ АДОЛАТ” ТУШУНЧАЛАРИНИНГ ИЖТИМОИЙ-ФАЛСАФИЙ МАЗМУНИ (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Аҳолининг ижтимоий муаммоларини фақат иқтисодий кўрсаткичлар (даромад, ишсизлик, инфляция) орқали тушунтириш етарли эмас. Ижтимоий-фалсафий таҳлилда ҳар қандай “муаммо” инсон қадри, меъёр ва адолат мезонлари, шунингдек институтлар (давлат, бозор, оила, таълим, маҳалла) ўртасидаги муносабатлар тизимида намоён бўладиган зиддиятли воқеликдир
Keywords: ижтимоий муаммо, ижтимоий ҳимоя, ижтимоий адолат, жамият тараққиёти, ижтимоий тенгсизлик, камбағаллик, ишсизлик, инсон ҳуқуқлари, тенг имкониятлар, ижтимоий сиёсат, давлат қўллаб-қувватлаши, гуманизм, фаровонлик, ижтимоий барқарорлик, ресурслар тақсимоти, ижтимоий муносабатлар, маънавий қадриятлар, жамият масъулияти.