SHAXSDA MILLIY O‘ZLIKNI ANGLASHNING KOGNITIV VA AKSIOLOGIK JIHATLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Yangi O‘zbekistonning ijtimoiy-ma’naviy taraqqiyoti davrida millatning ruhiy sog‘lomligi va ijtimoiy barqarorligini ta’minlovchi psixolog mutaxassislarning o‘zligini anglashi dolzarb masalaga aylandi. Milliy o‘zlikni anglash (national identity) - bu shunchaki insonning ma’lum bir millatga mansubligi emas, balki uning dunyoni idrok etishi, kasbiy yondashuvlari va qadriyatlar tizimini belgilab beruvchi murakkab fenomendir
Keywords: Milliy o‘zlik Shaxs identifikatsiyasi Kognitiv jarayonlar Aksiologik yondashuv Qadriyatlar tizimi Milliy ong Madaniy identitet O‘zini anglash Ijtimoiy ong Milliy qadriyatlar Mentalitet Shaxs rivoji Ma’naviy ong Etnik identifikatsiya Kognitiv idrok Aksiologik baholash Madaniy meros