OILADA SHAXS SHAKLLANISHIDA ADABIYOT FANING AHAMIYATI VA GENDER STEREOTIPLARINING IJTIMOIY ONGGA TA’SIRI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada farzand tarbiyasida ota-onalarning badiiy va ma’naviy adabiyotga tayangan holda yetuk shaxsni shakllantirishdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, gender stereotiplarining bolalar ongiga, ijtimoiy tasavvur va qadriyatlar tizimiga ko‘rsatadigan ta’siri ilmiy-psixologik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Oila muhiti, milliy meros va adabiy manbalar orqali farzandni ma’naviy barkamol qilib tarbiyalash zarurati asoslab berilgan..
Keywords: farzand tarbiyasi, oila psixologiyasi, adabiyot, gender stereotipi, ijtimoiy ong, yetuk shaxs, ma’naviy qadriyat.