O‘SMIR YOSHDAGI FARZANDLARDA AXBOROT HURUJLARIGA QARSHI IMMUNITETNI SHAKLLANTIRISHDA GENDER STEREOTIPLARINING TA’SIRI. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada o‘smir yoshdagi farzandlarda axborot hurujlariga qarshi immunitetni shakllantirish jarayonida gender stereotiplarining ta’siri tahlil qilingan. Axborot texnologiyalari va ijtimoiy tarmoqlarning keng rivojlanishi sharoitida o‘smirlar turli mafkuraviy, psixologik va madaniy axborot hurujlariga tez-tez duch kelmoqda. Shu bilan birga ularning tanqidiy fikrlashini rivojlantirish, mustaqil qaror qabul qilish qobiliyatini shakllantirish hamda axborotni tahlil qilish ko‘nikmalarini mustahkamlash muhim ahamiyat kasb etadi.
Keywords: Oila, jamiyat, seteritip, axborot, o‘smir, yosh avlod, ijtimoiy institutlar, ommaviy axborot vositalari.