NEYROʻRAQAMLI SIVILIZATSIYA SHAROITIDA MILLIY TARBIYA ORQALI YOSHLARDA KOGNITIV MAFKURAVIY REZISTENTLIKNI RIVOJLANTIRISH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
neyroraqamli sivilizatsiya sharoitida yoshlar ongiga kuchli axborot oqimi, raqamli texnologiyalar va global mafkuraviy ta’sirlar kuchayib borayotgan bir davrda milliy tarbiyaning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi — milliy qadriyatlar, an’analar va ma’naviy meros asosida yoshlarda kognitiv-mafkuraviy rezistentlikni shakllantirishning samarali mexanizmlarini aniqlashdan iborat.
Keywords: kognitiv rezistentlik, mafkuraviy immunitet, axborot xavfsizligi, raqamli madaniyat, tanqidiy fikrlash ko‘nikmalari, yoshlar ijtimoiylashuvi.