“SHAXS SHAKLLANISHI VA IJTIMOIY MUVAFFAQIYATIDA OILANING AHAMIYATI” (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada shaxs shakllanishi jarayonida oila muhim ijtimoiy muhit hisoblanadi. Oila insonning dastlabki tarbiya maskani bo‘lib, unda bola axloqiy qadriyatlar, ijtimoiy me’yorlar va hayotiy ko‘nikmalarni o‘zlashtiradi. Mazkur mavzuda oilaning shaxsning ma’naviy, axloqiy va intellektual rivojlanishidagi o‘rni, shuningdek, uning kelajakdagi ijtimoiy muvaffaqiyatga erishishiga ta’siri yoritiladi. Ota-ona tarbiyasi, oiladagi sog‘lom muhit, o‘zaro hurmat va qo‘llab-quvvatlash shaxsning jamiyatda faol, mas’uliyatli va muvaffaqiyatli bo‘lib shakllanishida muhim omil hisoblanadi. Shu sababli, oiladagi to‘g‘ri tarbiya va ijobiy muhit shaxsning barkamol bo‘lib voyaga yetishida katta ahamiyat kasb etadi.
Keywords: Oila, shaxs shakllanishi, tarbiya, ijtimoiy muhit, ma’naviy qadriyatlar, ota-ona tarbiyasi, ijtimoiy muvaffaqiyat, shaxs rivojlanishi, oilaviy munosabatlar, barkamol avlod.