PEDAGOGIK MULOQOTNING O‘QUVCHILAR EMOTSIONAL INTELLEKTI VA INTELLEKTUAL RIVOJLANISHIGA KOMPLEKS TA’SIRI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu tezisda pedagogik muloqotning o‘quvchilar emotsional intellekti hamda intellektual rivojlanishiga ko‘rsatadigan ta’siri atroflicha tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimida o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi muloqot nafaqat bilim berish vositasi, balki shaxsiy rivojlanishning muhim omili sifatida qaraladi. Tadqiqot davomida pedagogik muloqotning psixologik muhit yaratish, o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi va emotsional barqarorligini shakllantirishdagi ahamiyati ochib beriladi
Keywords: pedagogik muloqot, emotsional intellekt, intellektual rivojlanish, ta’lim jarayoni, psixologik muhit, o‘qituvchi va o‘quvchi hamkorligi.