KORPORATIV IJTIMOIY MAS’ULIYATNING XODIMLAR PSIXOLOGIYASIGA TA’SIRI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
ushbu maqolada korporativ ijtimoiy mas’uliyatning xodimlarning psixologik holatiga, motivatsiyasiga va ish faoliyatiga qanday ta’sir qilishi bayon qilingan. Korporativ ijtimoiy mas’uliyatning xodimlar orasida ishidan qoniqishi, ishga sodiqlik va ishchi ruhiyatini yaxshilashdagi roli juda ham ahamiyatli. Kompaniyalarning ijtimoiy va ekologik mas’uliyatga rioya qilishi xodimlar orasida ijobiy psixologik effektlarni kuchaytiradi, shu jumladan motivatsiya va ish bilan bog‘liq qoniqishning oshishiga yordam beradi. Shuningdek, maqolada korporativ ijtimoiy mas’uliyatni amalga oshirish strategiyalarining xodimlar bilan kommunikatsiyasi va ularning ruhiy salomatligiga ta’sirini tahlil qilingan.
Keywords: korporativ ijtimoiy mas’uliyat, motivatsiya, empatiya, psixologik effekt, ijtimoiy mas’uliyat.