YANGI O’ZBEKISTON SHAROITIDA IJTIMOIY HIMOYA VA BANDLIK MASALALARINING IJTIMOIY-FALSAFIY XUSUSIYATLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Insonlarni ijtimoiy himoya qilish jarayoni bir kun, bir hafta yoki bir oy ya’ni muvaqqat amaliyot emas, balki ularni hayot va turmush mushkulotlari sabab tushib qolgan sinovlar girdobidan xalos qilish, ularga jamiyatning boshqa vakillari kabi farovonlik yorug‘ istiqbol, munosib turmush tarzi ato etishga yo‘naltirishga doimiy jarayon bo‘lishi kerak. Prezidentimiz faoliyatining dastlabki kunlaridanoq mansabdor rahbarlar va davlat tuzilmalari, keng omma bilan qanday tarzda muloqot qilishi kerakligi haqida asoslangan yetarlisha tushunchalar berdi. Ozgina vaqt ichida xalq va davlat muloqot jarayoni so‘zlardan iborat bo‘lib qolmay, mamlakatdagi har bir inson turmushida o‘z samarasini bermoqda, namoyon bo‘lmoqda.
Keywords: Endilikda, uyda, maktabda, mahallada ibtidoiy qarashlar emas