ILMIY TADQIQOTLARNI AMALIYOTGA JORIY QILISH: MUAMMOLAR,INNOVATSION MEXANIZMLAR VA TIZIMLI YECHIMLAR (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada ilmiy tadqiqot natijalarini amaliyotga joriy etish jarayoniningnazariy asoslari, mavjud institutsional muammolari va ularni bartaraf etishning innovatsionmexanizmlari tahlil qilinadi. O‘zbekiston tajribasi hamda xalqaro ilmiy qarashlar asosida “ilm-fan –ishlab chiqarish – davlat” integratsiyasining dolzarbligi asoslab beriladi. Tadqiqotda normativ-huquqiyhujjatlar, ilmiy manbalar va zamonaviy innovatsion modellarga tayangan holda tizimli takliflar ishlabchiqiladi.
Keywords: ilmiy tadqiqot; innovatsiya; tijoratlashtirish