TALABALARNING OG‘ZAKI NUTQ MALAKALARINI TAKOMILLASHTIRISHBO‘YICHA O‘QUV REJA, DASTUR VA MALAKA TALABLARINING ZAMONAVIYMETODIK TALABLAR ASOSIDAGI TAHLILI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu tezisda oliy ta’limda talabalarning og‘zaki nutq malakalarini rivojlantirishgaxizmat qiluvchi o‘quv reja, fan dasturi hamda malaka talablari zamonaviy metodik mezonlar asosidatahlil qilinadi. Tadqiqotda hujjatlarni kontent tahlili va kompetensiyaviy moslik ekspertizasi qo‘llanib,og‘zaki nutq indikatorlari, baholash mezonlari va metodik ta’minot o‘rtasidagi uyg‘unlik bo‘yicha ilmiyxulosalar ishlab chiqiladi.
Keywords: og‘zaki nutq; kompetensiyaviy yondashuv; o‘quv reja