EMPIRIK TADQIQOTNING ILMIY JARAYONLARDAGI O`RNI VA AHAMIYATI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqola empirik tadqiqotning ilmiy bilish jarayonidagi o‘rni, ahamiyati vametodologik xususiyatlari tahlil qilingan. Maqolada empiric usullar – kuzatish, tajriba, so‘rovnoma vastatistik tahlil orqali ilmiy natijalarning ishonchliligini ta’minlashlashda tutgan o‘rni yoritilgan.Shuningdek, empirik tadqiqotning nazariy tadqiqot bilan o‘zaro bog‘liqligi, ularning uyg‘un holdaishlatilishining afzalliklari muhokama qilingan.
Keywords: Empirik tadqiqot; tajriba; kuzatish