AHOLINING JAMOAT TRANSPORTI BILAN TA’MINLANGANLIK DARAJASINIBAHOLASHDA SIFAT KO‘RSATKICHLARINI HISOBGA OLISH ZARURATI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Aholining jamoat transporti bilan ta’minlanganlik darajasini baholash ko‘pinchayo‘nalishlar soni, qamrov hududi, yo‘lovchilar oqimi va transport tarmog‘i zichligiga asoslanib amalgaoshiriladi. Biroq zamonaviy sharoitda jamoat transporti tizimining samaradorligini real baholash uchunfaqat miqdoriy ko‘rsatkichlar yetarli emas. Mazkur maqolada aholining jamoat transportidanfoydalanishida xizmat sifati bilan bog‘liq omillarni — avtobuslarning texnik holati va ishlab chiqarilganyili, ekologik xavfsizligi, imkoniyati cheklangan shaxslar uchun qulayliklar, internet (Wi-Fi) bilanta’minlanganlik, isitish va sovutish tizimlari, elektron to‘lov imkoniyatlari — ta’minlanganlik darajasinibaholashda ushbu sifat omillarini hisobga olish zarurligi ilmiy jihatdan asoslab ko‘rsatiladi. Ushbuomillarni kompleks hisobga olish transport xizmatining foydalanuvchi uchun haqiqiy ahamiyatinianiqlashda muhim yo‘nalish sifatida taklif etiladi.
Keywords: yangi avtobuslar; ekologik tozalik; nogironligi bo‘lgan shaxslar uchun qulaylik