NAMANGAN VILOYATIDA XAVFLI ZILZILALARNING KELIB CHIQISHOMILLARI VA DINAMIKASI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Bugungi kunda xavfli tabiiy jarayonlar yer yuzining deyarli barcha qismida turlikoʻlamda va jadallikda sodir boʻlmoqda. Ushbu maqolada kelib chiqishiga koʻra tabiiy xususiyatli xavflizilzilalarning turlari, kelib chiqish omillari hamda geografik tarqalishi Namangan viloyati hududimisolida oʻrganildi. Shuningdek, 2000-2020-yillar davomida sodir boʻlgan nisbatan kuchli zilzilalarjadvali tahlili qilindi va Namangan viloyati va unga yaqin hududlardagi zilzila xavfi yuqori boʻlganhududlar aniqlandi
Keywords: relyef; yonbagʻir; togʻ jinsi