RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA O‘ZBEKISTON IQTISODIYTARMOQLARNI TRANSFORMATSIYA QILISHNING ASOSIY YO‘NALISHLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Raqamli iqtisodiyot sharoitida milliy iqtisodiyot tarmoqlarini transformatsiya qilishmasalasi barqaror iqtisodiy o‘sishni ta’minlash va raqobatbardoshlikni oshirishda muhim ahamiyat kasbetmoqda. Raqamli texnologiyalarni joriy etish ishlab chiqarish jarayonlarini modernizatsiya qilish,boshqaruv tizimlarini takomillashtirish hamda iqtisodiy samaradorlikni oshirishga xizmat qiladi.Ayniqsa, sanoat, qishloq xo‘jaligi, xizmatlar sohasi va moliya tizimida raqamli yechimlardanfoydalanish iqtisodiy faoliyatni yangi bosqichga olib chiqmoqda.Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida O‘zbekiston iqtisodiy tarmoqlarinitransformatsiya qilishning asosiy yo‘nalishlari, raqamli texnologiyalarning joriy etilish holati hamdaularning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, raqamli transformatsiyanijadallashtirishga ta’sir etuvchi iqtisodiy, tashkiliy va institutsional omillar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotnatijalari iqtisodiyot tarmoqlarida raqamlashtirish jarayonlarini yanada rivojlantirish va ularningsamaradorligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi
Keywords: raqamli iqtisodiyot; raqamli transformatsiya; iqtisodiy tarmoqlar