INKLYUZIV TURIZMNI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIYYONDASHUVLARI VA IMKONIYATLARI OʻZBEKISTON MISOLIDA (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur tadqiqot inklyuziv turizmni rivojlantirishning zamonaviy yo‘nalishlari vaamaliy mexanizmlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Ishda raqamli texnologiyalar, mobil ilovalar,interaktiv xaritalar va universal dizayn tamoyillarini joriy etish orqali nogironligi bo‘lgan shaxslar uchunqulay turistik muhit yaratish masalalari tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari inklyuziv turizm xizmatko‘rsatish sifatini oshirishi, yangi bozor segmentini shakllantirishi va turizm sohasiningraqobatbardoshligini kuchaytirishini ko‘rsatdi. Shuningdek, ushbu yo‘nalish iqtisodiy samaradorliknita’minlash hamda davlat siyosatini takomillashtirishga xizmat qilishi asoslab berildi.
Keywords: inklyuziv turizm; turizm xizmatlari bozori; raqamli texnologiyalar