MARKAZIY OSIYODA QUYOSH VA SHAMOL ENERGIYASIDAN FOYDALANISHDAMINTAQAVIY INTEGRATSIYA IMKONIYATLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada Markaziy Osiyo davlatlarida quyosh va shamol energiyasisalohiyatidan foydalanish holati, mavjud imkoniyatlar va mintaqaviy integratsiya zarurati chuqur tahliletiladi. Mintaqaning tabiiy resurslari, iqtisodiy va siyosiy muhit, shuningdek xalqaro tajriba asosidamintaqaviy energiya hamkorligini kuchaytirish yo‘llari ko‘rsatib o‘tiladi. Tadqiqotda statistikma'lumotlar, SWOT tahlil, komparativ tahlil va xalqaro tajribalarni o‘rganish metodlaridanfoydalanilgan. Xulosa sifatida, mintaqaviy integratsiya qayta tiklanuvchi energiya bozorini rivojlantirishva barqaror iqtisodiy o‘sishni ta'minlashda muhim omil ekani ta'kidlanadi.
Keywords: Markaziy Osiyo; quyosh energiyasi; shamol energiyasi