"RAQAMLI IQTISODIYOTDA SANOAT KORXONALARI UCHUN BARQAROR RIVOJLANISH STRATEGIYALARINI ISHLAB CHIQISH VA TADBIRKORLIKNI AMALIY TADBIRKOR QILISH: UZOQ MUDDATLI RAQOBAT QILUVCHI VA BARQARORLIK UCHUN INNOVATSIYA, RAQAMLI TRANSFORMATSIYA VA STRATEGIK BOSHQARUVNI INTEGRATSIYA QILISH" (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyot doirasida sanoat bizneslari uchun barqaror strategiyani ishlab chiqish ko'rib chiqiladi. Unda raqamli yutuqlardan biznesning raqobatbardoshligini, moslashuvchanligini va uzoq muddatli hayotiyligini oshirish uchun qanday foydalanish mumkinligi ko'rib chiqiladi. Tadqiqot, ayniqsa O'zbekistondagi real hayotdagi amaliy tadqiqotlarni tahlil qilish orqali raqamli yechimlarning integratsiyasi, innovatsiyalar va strategik boshqaruvning biznesni davom etayotgan texnologik o'tish davrida boshqarishdagi muhim roli baholanadi. Tadqiqot o'zgaruvchan raqamli landshaftga mos keladigan, ham O'zbekistonda, ham xalqaro miqyosda sanoat rivojlanishini rag'batlantiradigan moslashuvchan strategiyalarni amalga oshirish bo'yicha amaliy takliflar bilan yakunlanadi [1,2,3].
Keywords: Raqamli iqtisodiyot; sanoat bizneslari; barqaror o'sish