KICHIK BIZNES VA TADBIRKORLIK TUSHUNCHASI HAMDA ULARNINGRIVOJLANISH XUSUSIYATLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada kichik biznes va tadbirkorlikning mohiyati hamda asosiyxususiyatlari, ularning zamonaviy iqtisodiyotdagi roli, shuningdek bozor transformatsiyasi sharoitidarivojlanish xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda O‘zbekiston Respublikasi tajribasiga, statistikma’lumotlar tahliliga va kichik biznesni davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlash choralariga alohida e’tiborqaratilgan. O‘tkazilgan tahlillar asosida asosiy muammolar aniqlanib, kichik biznesni yanadarivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan
Keywords: kichik biznes; tadbirkorlik; iqtisodiyot