DAVLAT TURIZMI UCHUN IJODIY TURIZM XIZMATLARINING AHAMIYATI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ijodiy turizm global turizm sanoatida o'zgaruvchan kuch sifatida paydo bo'ldi. An'anaviy ommaviy turizmdan farqli o'laroq, u faol ishtirok etish, madaniy hamkorlik va sayyohlar va mezbon jamoalar o'rtasidagi tajriba almashinuviga urg'u beradi. Ushbu maqolada davlat turizm sektori uchun iqtisodiy, madaniy va strategik o'lchovlar bo'yicha ijodiy turizm xizmatlarining ahamiyati o'rganiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko'rsatadiki, ijodiy turizm aholi jon boshiga to'g'ri keladigan sayyohlar xarajatlarini ko'paytiradi, barqaror ish o'rinlarini yaratadi, nomoddiy madaniy merosni saqlaydi va sayohat joylarining raqobatbardoshligini oshiradi. Ijodiy turizmni milliy turizm strategiyalariga integratsiyalashga intilayotgan hukumatlar uchun siyosat bo'yicha tavsiyalar taklif etiladi.
Keywords: ijodiy turizm; davlat turizm siyosati; madaniy iqtisodiyot