AGROTADBIRKORLIKDA EKSPORT SALOHIYATINI OSHIRISH VARAQOBATBARDOSHLIKNI KUCHAYTIRISH. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada agrotadbirkorlik sohasida eksport salohiyatini oshirish hamdamahsulotlar raqobatbardoshligini kuchaytirish masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda qishloq xo‘jaligimahsulotlarini xalqaro bozorlarga olib chiqishning iqtisodiy ahamiyati, mavjud muammolar va ularnibartaraf etish mexanizmlari o‘rganilgan. Shuningdek, ishlab chiqarishda zamonaviyagrotexnologiyalarni joriy etish, mahsulot sifatini xalqaro standartlarga moslashtirish, logistika tiziminitakomillashtirish, marketing strategiyalarini rivojlantirish va davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlashchoralari eksport hajmini oshirishning muhim omillari sifatida asoslab berilgan. Maqoladaagrotadbirkorlik subyektlarining tashqi bozorlardagi raqobatbardoshligini kuchaytirish orqali milliyiqtisodiyotning barqaror rivojlanishiga erishish imkoniyatlari yoritilgan.
Keywords: agrotadbirkorlik; eksport salohiyati; raqobatbardoshlik