RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA BIZNES UZLUKSIZLIGINI BOSHQARISH(BCM) TIZIMLARINING STRATEGIK MODELLASHTIRILISHI VA KORXONABARQARORLIGIGA TA’SIRI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada biznes uzluksizligini boshqarish (Business ContinuityManagement – BCM) tizimlarining nazariy asoslari, kichik va o‘rta korxonalarda inqiroz boshqaruvitajribasi hamda strategik modellashtirish mexanizmlari batafsil tahlil qilinadi. Tadqiqotda risklarnibaholash, Business Impact Analysis (BIA), RTO va RPO ko‘rsatkichlari, post-krizis xarajatlari hamdaraqamli infratuzilma bilan integratsiyalashgan BCM modeli asoslanadi. Integratsiyalashgan yondashuvkorxona barqarorligini oshirish va moliyaviy yo‘qotishlarni kamaytirish imkonini beradi.
Keywords: BCM; biznes uzluksizligi; risk boshqaruvi