URBANIZATSIYA JARAYONIDA QADRIYATLARNING EKOLOGIKMADANIYATNI RIVOJLANTIRISHDAGI AHAMIYATI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
O‘zbekistonda urbanizatsiya tezlashmoqda, bu ekologik jihatdan noqulayoqibatlarga sabab bo‘lmoqda. Maqolada urbanizatsiya kamchiliklari ekologik madaniyatni rivojlantirishehtiyojini keltirib chiqaradiganligi ko‘rsatiladi, qadriyatlarning bu jarayondagi roli misollar bilan tahlilqilinadi. Qadriyatlarning ekologik ongni shakllantirishdagi o‘rni ta’kidlanadi.
Keywords: urbanizatsiya; ekologik madaniyat; qadriyatlar