YUQORI SAMARADORLIKKA EGA RUX-IONLI AKKUMULYATORLARNINGANOD MATERIALLARINI BARQARORLASHTIRISH: NAZARIY TAHLIL VAKONCEPTUAL YECHIM (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Rux-ionli akkumulyatorlar (ZIB) arzonligi, xavfsizligi va suvli elektrolit asosidaishlashi sababli istiqbolli energiya saqlash tizimlari hisoblanadi. Biroq metall rux anodida dendrit hosilbo‘lishi va korroziya jarayonlari sikl barqarorligini cheklaydi. Mazkur ishda dendrit o‘sishining fizikkimyoviy mexanizmlari tahlil qilinadi hamda grafen asosidagi sun’iy interfeys qatlami yordamida ionoqimini tekislashga qaratilgan konseptual yondashuv taklif etiladi. Taklif etilgan metodologiyakelgusida eksperimental tekshiruvni talab qiladi
Keywords: rux-ionli akkumulyatorlar; dendrit; grafen