SURXON-DARYO VILOYATIDA TAQDIM ETILGAN OCIMUM BASILICUM L. GENOTIPLARINING ADAPTIV POTENSIALINI BAHOLASHGA USULLIK YONDASHUVLAR (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqolada Surxondaryo viloyatining tabiiy omillariga begona rayhon (Ocimum basilicum L.) genotiplarining fiziologik va biokimyoviy chidamliligini o'rganishning nazariy va metodologik jihatlari ko'rib chiqiladi. Parfyumeriya sanoati uchun istiqbolli shakllarni tanlash uchun fotosintetik pigmentlar va efir moyi tarkibini kompleks tahlil qilish zarurati asoslanadi.
Keywords: Ocimum basilicum; kirish; moslashish