TURLI EKOLOGIK HUDUDLARDA BOQILAYOTGAN QORAKO‘L QO‘YQO‘ZILARINING IMMUNOLOGIK KO‘RSATKICHLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada cho‘l-dasht hamda tog‘ va tog‘-oldi ekologik hududlaridako‘paytirilayotgan qorako‘l qo‘zilarining immun tizimining fagositar, bakteriologik, lizotsim faolligihamda immunoglobin IgA, immunoglobin IgM, immunoglobin IgG larning miqdorlari ekologikhududlar hamda turli yosh bo‘yicha tahlil qilingan. Qorako‘l qo‘ylarining hayotchanligini oshirishbo‘yicha tavsiyalar berilgan
Keywords: Immunologik ko‘rsatkich; neyroendokrin tizim; fagositar