SANOATDA FOSFATLI CHIQINDILARNI O‘G‘ITLARGA QAYTA ISHLASH YO‘LLARI. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu tezisda sanoat korxonalarida hosil bo‘ladigan fosfatli chiqindilarni qaytaishlash va ularni qishloq xo‘jaligida foydalaniladigan o‘g‘itlarga aylantirishning zamonaviy yo‘llaritahlil qilinadi. Fosfor resurslaridan samarali foydalanish, ekologik muammolarni kamaytirish hamdamineral o‘g‘itlar ishlab chiqarishda iqtisodiy samaradorlikni oshirish masalalari yoritib beriladi.Tadqiqot natijalari fosfatli chiqindilarni ikkilamchi xomashyo sifatida qayta ishlash istiqbollariniko‘rsatadi.
Keywords: Mineral o‘g‘itlar; qayta ishlash; fosfatli chiqindilar