N-(4-(((6-NITROKHINAZOLIN-4-YL)AMINO)METIL)FENIL)MORFOLINE-4-KARBOKSAMIDNING SINTEZI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Xinazolinlar, erigan bisiklik geterosikllar sifatida, organik sintez va dorivor kimyoda alohida ahamiyatga ega. Ushbu tadqiqotda yangi birikma, N-(4-(((6-nitrokinazolin-4-il)amino)metil)fenil)morfolin-4-karboksamidning maqsadli sintezi yuqori hosil bilan amalga oshirildi. Bu molekula 4,6-almashtirilgan xinazolin hosilalarini tayyorlash uchun asosiy oraliq mahsulotni ifodalaydi. Olingan birikmaning tuzilishi zamonaviy fizik-kimyoviy usullar, jumladan, 1H NMR, 13C NMR va HRMS bilan tasdiqlangan.
Keywords: xinazolin; organik sintez; siklizatsiya