KREMNIY TAGLIKGA ࢋࢀࢊ࡯ QATLAMINI O‘STIRISH VA YARATILGAN GETEROSTRUKTURANING ELEKTOFIZIK XOSSALARINI VA NAMLIKGA TA’SIRINI O‘RGANISH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada – yarimo‘tkazgichli materialshunoslik, Si − taglikga olingankadmiy tellurid plyonkasi asosida geterostrukturalar yaratish va yaratilgan tizimga kontaktlar olishmasalalari ko‘rilgan. Olingan qoplamalarni morfologiyasi, qoplama tarkibidagi elementlar miqdoriularning taqsimoti hamda polikristall zarralar o‘lchamlari zamonaviy qurilmalar yordamida tadqiqotqilingan. Olingan struktura volit-amper xarakteristikalarining namlik miqdoriga bog‘liq holda o‘zgarishio‘rganilgan.
Keywords: materialshunoslik; yarimo‘tkazgich; fundamental