MATERIALLARNI O'RGANISHDA LAZER TEXNIKALARI. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada materiallarni o'rganishda lazer texnikasining nazariy asoslari va amaliy qo'llanilish sohalari muhokama qilinadi. Lazer texnikasining materialshunoslik, kimyo, biologiya, ekologiya va nanotexnologiyadagi roli ham ta'kidlangan. Lazerga asoslangan usullar yuqori sezgirlik, tezkor tahlil va kontaktsiz o'lchovlarni amalga oshirish qobiliyati bilan ajralib turishi ta'kidlangan.
Keywords: aser nurlanishi; spektroskopiya; Raman effekti