FOTOELEKTRIK O‘TKAZUVCHANLIK ORQALI GIDRIDLANGAN AMORF KREMNIY PARDALARIDA REKOMBINATSION JARAYONLARNI O‘RGANISH. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada a-Si:H pardalarida stasionar fotoelektrik o‘tkazuvchanlikningharoratga bog‘liqligi (The method temperature dependence Steady-State Photoconductivity) orqalirekombinatsion jarayonlar mexanizmi o‘rganilgan. Uzluksizlik va elektroneytrallik tenglamalariyechimlaridan foydalangan holda, kuchli legirlangan a-Si:H pardalar uchun olingan σ ~ σ0(1/T)bog‘lanishidagi nomonotonlik, turli harorat oralig‘ida D-markazlarda rekombinatsion jarayonlarningturlicha sodir bo‘lishi natijasida yuzaga kelishi ko‘rsatilgan.
Keywords: Gidridlangan amorf kremniy; fotoelektrik o‘tkazuvchanlik; xususiy o‘tkazuvchanlik