''G‘O‘ZANING G.BARBADENSE.L TURIGA MANSUB ERTAPISHAR, HOSILDORLIGI VA TOLA CHIQIMI YUQORI NAVLARINI YARATISH UCHUN OTAONA JUFTLARINI TANLASH”. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu ishda Gossypium barbadense L. turiga mansub namunalar orasidaertapisharlik, yuqori hosildorlik va tola chiqimi kabi xo‘jalik jihatidan muhim belgilar bo‘yicha istiqbolliota-ona shakllarni tanlash masalalari o‘rganildi. Tadqiqotlar dala sharoitida olib borilib, o‘sish davri,ko‘sak soni, tola chiqimi va hosildorlik kabi asosiy ko‘rsatkichlar tahlil qilindi. Natijalar asosidaseleksiya uchun genetik jihatdan istiqbolli ota-ona juftlari aniqlanib, yangi navlar yaratish uchuntavsiyalar ishlab chiqildi.
Keywords: Gossypium barbadense L.; ertapisharlik; hosildorlik