KLINIK TA’LIM JARAYONIDA TIBBIY TERMINOLOGIYANI EGALLASHNING KASBIY KOMPETENSIYAGA TA’SIRI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur tezisda klinik fanlarni o‘qitish jarayonida terminologik kompetensiyaningbo‘lajak shifokorlar kasbiy tayyorgarligidagi o‘rni tahlil qilindi. Tadqiqot davomida terminologikkompetensiyaning klinik tafakkur, diagnostik qaror qabul qilish va kasbiy kommunikatsiyaga ta’sirio‘rganildi. Tadqiqot natijalari matematik-statistik usullar, jumladan korrelyatsion va regressiya tahliliyordamida qayta ishlanib, terminologik tayyorgarlik klinik bilimlarni o‘zlashtirish samaradorliginioshirishini ko‘rsatdi
Keywords: terminologik kompetensiya; klinik ta’lim; tibbiy terminologiya